En gammal ljuskälla i ny modern stil

Äntligen dags att möblera om arbetsrummet. Jag spenderar åtskilliga timmar framför skärmen varje dag och nu kändes det som att det fick vara nog. Dags att skaffa sig ett nytt arbetsbord och ny belysning som lyser upp tillvaron. Jag har länge sugit på karamellen över vilken ljuskälla som ska monteras uppe på taket och valde slutligen en klassisk ljuskälla som nog förvånar de flesta av er. Lysrör är inte direkt det första man tänker på när man strävar efter en hemtrevlig miljö, inte sant? Men innan ni skaffar er en åsikt om detta så vill jag upplysa er om att det inte var ett vanligt traditionellt lysrör, utan ett hypermodernt lysrör led av märket Valtavalo. Detta finska varumärke är tydligen bäst på marknaden enligt många kritiker och ger ett fantastiskt bra ljus tack vare sin höga färgåtergivning (Ra 90). Lampan monterades i en stilren armatur som passade perfekt in i mitt arbetsrum. Jag kan varmt rekommendera lysrör led till er som gärna är sugna på att experimentera och prova något nytt.

Snabb leverans från Svealight

Trots att Svealight är ett företag som bara säljer belysning till andra företag och inte till privatpersoner så lyckades jag ta mig runt denna barriär genom att handla på kompisens företag som har en liten enskild firma. Leveransen var snabb, efter bara en dag så fick jag mitt lysrör och en fin brukanvisning förklarade hur monteringen skulle gå till. Det var relativt att installera lysröret och färgtemperaturen jag valde var varmvit för att skapa en homogen atmosfär. Det jag reagerade på var att lysröret var flimmerfritt, vilket stämde då inte ens min kamera kunde fånga upp det!


Nytt uppdrag!

Förra veckan fick jag en förfrågan från Ljusgignten som är en nätbutik som säljer belysning till fordon, båtar, jakt och vildmark. Jag blev erbjuden att jobba med banners och och marknadsföringsmaterial vilket jag alltid tycker är spännande. Marknadsföring är något jag personligen har ett stort intresse för och därför var det roligt att få ta del av båda världarna i ett och samma projekt. Uppdraget blev lyckat men det roliga är att jag faktiskt hade funderat att köpa en ramp till min Nissan som har rätt svaga lampor, men det har aldrig blivit av då jag är för snål emot mig själv. Jag frågade om jag kunde få ta del av en rabatt när jag ändå hjälpte dom med det grafiska materialet och det fick jag! Jag blev väldigt glad naturligtvis, men samtidigt började jag tveka ifall en ramp verkligen var befogad eller inte. Som person är jag alltid tveksam när det verkligen gäller.

LED rampen sitter äntligen monterad på min Nissan

Jag valde mellan en billigare IP67-klassad och en dyrare IP68-klassad led ramp och efter sisådär 4 dagars betänktetid så valde jag faktiskt det senare. Jag är dock oerhört glad att jag valde den dyrare led rampen då det egentligen inte skiljde så mycket i pris efter att fått ta del av rabatten. Ljusrampen tänkte jag till en början komplettera med ett par led extraljus men kände då att det var på väg att bli för dyrt och det borde väl ändå räcka gott med ljusrampen resonerade jag. Visst, det hade varit mer än välkommet med ett par kraftfulla led extraljus på bilen men någonstans måste man dra en gräns för annars går det överstyr. Viljan att ha mer finns alltid där och om jag någon gång i framtiden upplever att jag behöver mer ljus när jag kör på landsvägen så kanske jag köper ett par extraljus, men tills dess får det räcka med led rampen som ger många lumen. Lumen är en benämning för ljusstyrka för er som inte vet!